Inhalacija – rješenje za respiratorne probleme

Pokupiti respiratornu infekciju nije tako teško, pogotovo zimi kada boravimo u zagrijanim, neprozračenim prostorijama gdje je velika cirkulacija ljudi, ali i virusa. S obzirom na to da se prenose kontaktno i kapljičnim putem, gotovo je nemoguće zaštititi se od njih. Jednom kad vas uhvati, možete si tek olakšati simptome te određenim trikovima potaknuti iscjeljenje organizma. Stoga vam donosimo nekoliko savjeta o tome kako to izvesti i kada reagirati. 

Simptomi respiratorne infekcije

Budući da je respiratorni sustav usko vezan s okolišem i podložan mikroorganizmima koji u tijelo ulaze putem sluznice nosa, oka ili usta, prehlada, astma, bronhitis i alergijski rinitis prisutni su cijele godine. Kada će napasti, ovisi o stanju organizma. 

Zimi je naš organizam posebno osjetljiv pa su kihanje, iscjedak iz nosa i peckanje grla učestale boljke kojima malo tko pridaje veliku važnost. Ipak, te početne simptome pogrešno je zanemarivati jer mogu dovesti do težih simptoma i razvoja infekcije koja može uzrokovati i akutnu upalu. 

Kako si pomoći 

Inhalacija je jedan od najučinkovitijih načina samopomoći u borbi sa začepljenim nosom, glavoboljom, suhim i teškim produktivnim kašljem. Taj ugodan proces vlaži sluznicu respiratornog sustava i omogućuje olakšano izlučivanje sekreta nakupljenog u nosu, grlu i plućima. 

Pri inhaliranju dišni putevi trebaju biti slobodni, zbog čega se ne preporučuje glavu držati pognutu. Osim toga, pravilno bi bilo udisati kroz usta, a prije svakog izdaha kratko zadržati dah. Proces se, ovisno o težini simptoma, preporučuje provoditi najmanje jednom dnevno, i to od 5 do 25 minuta

Kako bi se simptomi prehlade doista i ublažili, a infekcija povukla, nakon svake upotrebe posudice, maskice i usnike inhalatora treba temeljito očistiti i dezinficirati, a filtre redovito mijenjati.

Osim postupka inhalacije, ovisno o simptomima, pomoći si možete sprejevima za nos poput Aqua Maris Classic i Aqua Maris Strong.

Za redovito održavanje higijene nosa te vlaženje suhe i iziritirane sluznice najbolje rješenje je Aqua Maris Classic. Zahvaljujući svom sastavu, ovaj 100% prirodan sprej za nos pogodan je za svakodnevnu uporabu. 

Kad su simptomi nešto jači te vas muči začepljen nos, u pomoć pristiže Aqua Maris Strong koji podržava fiziološko stanje sluznice i nema sistemskih učinaka pa je prikladan za odrasle i djecu stariju od 3 godine. Djeluje kao prirodni dekongestiv (odčepljuje nos). Zbog visoke koncentracije soli hipertonična otopina „izvlači“ višak tekućine iz sluznice nosa čime se smanjuje njeno oticanje i olakšava disanje kroz nos.

Uz redovito održavanje higijene nosa, mogućnost zaraze smanjiti možete i izbjegavanjem pregrijanih i prenapučenih prostorija, redovitim prozračivanjem i jačanjem organizma. U tu svrhu pomažu kvalitetan odmor, konzumacija osam do deset čaša bistre tekućine – najbolje vode ili čaja – te boravak na svježem zraku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

inhalacija-x2d-rjeenje-za-respiratorne-probleme-ndash-jgl-obitelj