Ideje za blagdanske darove iz kućne radinosti

Što darovati dragim ljudima za predstojeće blagdane, pitanje je dana?! U preobilju ponude i općoj pretrpanosti stvarima, darivanje može biti radost koliko i teret, osobito kad se udruži s debljinom novčanika. No, rješenje koje vraća radost u darivanje jednostavno je - izradite darove sami!

Najprije, treba vam vremena, i to mnogo više nego novca. No, budite strpljivi, nagrada koja slijedi najbolja je na svijetu: pogled oduševljenja i iznenađenja na licima vaših voljenih.

Pustite mašti na volju, dar lijepo upakirajte, dajte ga od srca i s tuđim zadovoljstvom na umu pa će vam vrijeme darivanja doista biti najdraže doba godine!

Drugo, treba vam mašte. Ovo je ključno: na svijet oko sebe gledajte potpuno novim očima. Promatranje je dvostruko – morate vidjeti koji bi zgodan detalj – a koji možete sami izraditi – izmamio osmijeh na lice ljudima koje želite razveseliti svojim unikatnim darom.

Treće, treba vam vjera u sebe. Vaše ruke zaista umiju izraditi sasvim jedinstvene, neponovljive predmete koje ni sav novac ovoga svijeta ne može platiti jer ih se na policama trgovina nikako ne može naći. Bit darivanja je izražavanje nježnosti i brige za druge, znak pažnje. Dar bi trebao ne samo razveseliti onoga koji ga prima, nego ga i podsjećati na osobu od koje ga je dobio. To je tajna darivanja, ono nije samo želja da razveselimo i iznenadimo, nego i da budemo upamćeni. Stoga, ne dajte da vas zastraši konkurencija savršenih oblika što vas motri s polica trgovina! Ono što vi izradite bit će jedinstveno – imat će vaš originalan pečat.

Jednostavan i zgodan dar, već godinama popularan u domaćim krugovima, je ručno rađena kozmetika. Napravite sapun prema vlastitomu receptu, unikatan dar čiji će sastojci povezati vas i darivanu osobu. Kombinacija lijepo oslikanoga stakla – prevrnite sve staklenke koje čuvate za zimnicu koju nikad ne radite – u kojemu se nalazi mala, ekskluzivna, neponovljiva kombinacija sode bikarbone, sušenih latica cvijeća i eteričnoga ulja koje voli upravo osoba kojoj je dar namijenjen, bit će poseban ukras svakoj kupaonici ili jednostavno čaroban trenutak opuštanja za nekoga tko se jedva stigne okrenuti. Čini li vam se izrada sapuna vrlo složenom, okušajte se u eko-dezodoransima, maštovitim zelenim pastama za zube ili pak neobičnim maskama za kosu.

Šivanje je vještina za nadarene, ali to ne znači da je draž originalnoga boda na ruke potpuno nestala. Naprotiv, danas je tim cjenjenija što je rijetka, a originalna navlaka za nečiji omiljeni jastuk ili kauč veoma je jednostavan zadatak.
Neobičan šal, vesela kapa ili razbojne čarape do koljena za trenutke lješkarenja po zimi samo su nekoliko klupaka vune daleko! Plesti ili heklati možete naučiti na jednoj od brojnih radionica, no ako vam nisu dostupne, internet će vam pomoći da tu korisnu starinsku vještinu brzo savladate! Usput ćete se i lijepo opustiti, a ponese li vas, od vune se može izrađivati i preskrasan nakit za bor.

Nakit djeluje skupo i zahtjevno, no igrati se maštom, perlicama, poludragim kamenjem i žicom može svatko. Unikatna ogrlica još je jedinstvenija ako se nakon samo jednoga nošenja može raznizati. Uskladite boje s osobom koju darivate i u dar dodajte kratke upute te dodatne ukrase.

Ideja vam sigurno neće nedostajati – pogledajte oko sebe i dobro promotrite potrebe i preference osobe kojoj je dar namijenjen i nećete pogriješiti, bilo da ste se odlučili za teglicu ispunjenu suhim laticama i suhim cvijećem ili za onu ispunjenu famoznim ajvarom vaše pratete. Pustite mašti na volju, dar lijepo upakirajte, dajte ga od srca i s tuđim zadovoljstvom na umu pa će vam vrijeme darivanja doista biti najdraže doba godine. Nemojte ni djecu isključiti iz izrade i primanja takvih darova. Iznenadit ćete se koliko se oni raduju krpenoj lutki kakvu nitko drugi nema!

Komentiranje je zaključano.