Evo zašto je plivanje najbolja aktivnost i zimi

Plivanje povezujete s ljetom, visokim temperaturama i morem? Ne mora nužno biti tako jer postoje brojni razlozi zašto je to najbolja aktivnost i u hladnim mjesecima. Saznajte u čemu je tajna!

Oslobađanje od stresa

Ako tražite bijeg od svakodnevice i nakupljenog stresa, plivanje može biti od velike pomoći. Poznato je da boravak u vodi oslobađa pozitivne učinke na naš organizam. Opušta naše mišiće i djeluje relaksirajuće na naš živčani sustav. Preporučuje se za osobe koje imaju bolove u donjem dijelu leđa te one koji velik dio vremena provedu u istoj sjedećoj poziciji. Osim fizičke aktivnosti, za pravilno funkcioniranje mišića i živčanog sustava u pomoć pristiže i Magnezij Top Direkt. Proizvod sadrži 100 % preporučenog dnevnog unosa magnezija i vitamina B6 u samo jednoj vrećici.

Sagorijevanje kalorija

Kako se ne bismo dodatno udebljali tijekom hladnih mjeseci, plivanje je odlična aktivnost za sagorijevanje masnih naslaga, osobito plivanje u hladnoj vodi. Kad se organizam nađe u hladnijem okruženju, srce brže pumpa krv kako bi se povisila tjelesna temperatura, posljedica čega je i sagorijevanje više kalorija.

Proizvodnja endorfina

Dokazano je kako se tijekom plivanje u hladnoj vodi izlučuje velike doze endorfina, poznatijeg kao hormona sreće. Endorfini su prirodni analgetici i antidepresivi, čiji je zadatak neutralizirati negativne utjecaje okoline na organizam. Uz redovite odlaske na bazen ili ako ste pak ljubitelji kupanja u jezerima i moru, vaše raspoloženje svakako će biti bolje čak i u hladnim mjesecima, koji se često povezuju i s depresijom.

Jačanje imuniteta

Plivanje je, u konačnici, izvrsna aktivnost tijekom cijele godine jer jača naš imunitet, što se zimi pokazalo od izuzetne važnosti kako bismo se najbolje zaštitili od prehlada i ostalih uzročnika koji narušavaju normalno funkcioniranje organizma. Za zdravu probavu, imunitet, energiju i vitalnost posegnite za Prolife suspenzijom, proizvodom koji sadrži dobre bakterije i pomaže održati otpornost organizma.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

evo-zato-je-plivanje-najbolja-aktivnost-i-zimi-ndash-jgl-obitelj