Dobrobiti mora i morskoga zraka kod alergija

Još od antičkih vremena, more, morska sol i morski zrak koriste se u liječenju mnogih tegoba. Drevni Grci i Rimljani morsku su vodu, zbog njezina blagog antiseptičkog i antibakterijskog učinaka, koristili za liječenje rana te za ublažavanje smetnji kod problema s dišnim putevima. 

Morska voda sadrži minerale i strukturne dijelove algi koje pomažu u oporavku sluznice. U ljetnim vremenima morski krajevi savršeno su utočište za sve alergičare jer more i morski zrak smanjuju simptome astme, poboljšavaju zdravlje dišnih puteva te ublažavaju alergijske reakcije.

U čemu je tajna? 

Blagotvorni učinci morskoga zraka djeluju tako da sitne čestice soli koje su pune negativnih iona dopiru do naših pluća olakšavajući apsorpciju kisika, a morska voda u tragovima sadrži magnezij i kalciji pa nam je važna i zbog svoje sposobnosti jačanja našeg prirodnog imuniteta. Bikarbonati iz morske vode pridonose razrjeđivanju sluzi i čišćenju sluznice. Ako ste se i sami osvjedočili kako su vam se alergije na moru ublažile ili čak potpuno nestale, to možete zahvaliti morskoj soli koja ima svojstva antihistamina i antiseptika.

Primjena morske vode u medicini mijenjala se tijekom godina. Tako je početkom sedamdesetih prošloga stoljeća F. Herlemont pokazao mogućnost korištenja morske vode u obliku raspršivača.

Danas su upravo raspršivači postali jedno od najčešće korištenih sredstava za uklanjanje nečistoća i alergena iz nosa te sastavni dio svake kućne ljekarne. 

Pomoć mora i kada niste na moru

Blagodati morske vode dostupne su vam i kada niste na moru, svaki dan, što možemo zahvaliti liniji proizvoda Aqua Maris koji su 100 % prirodni i sadrže pročišćenu morsku vodu našega Jadrana te su potpuno sigurni i sterilni. Konkretno, Aqua Maris 4Allergy njeguje i štiti nosnu sluznicu te smanjuje upale. Ima 100 % prirodne sastojke, ne sadrži konzervanse i aditive, a kombinira snagu mora uz inovativnu supstanciju ektoin te na siguran i učinkovit način štiti sluznicu nosa i ublažava alergijske reakcije. Idealan je u kombinaciji s kapima za oči Vizol S Allergy s ektoinom koje djeluju preventivno kod izloženosti različitim alergenima, ali i ublažavaju postojeće simptome. Te ekonomične kapi jednostavne su za primjenu, a pogodne su i za one koji nose kontaktne leće, djecu te osobe s osjetljivim očima. 

Ektoin je prirodni sastojak koji se dobiva iz mikroorganizama koji ga proizvode, a sluznicu nosa i oko štiti tako da stvara zaštitni film.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prethodni članak
Preuzmite plan za odmor
Sljedeći članak
Sirup od bazge
dobrobiti-mora-i-morskoga-zraka-kod-alergija-ndash-jgl-obitelj