Dječje grickalice – što ponijeti na plažu?

Boravak na plaži i igra u vodi najdraže su aktivnosti mališana ljeti. No, s igrom i zabavom javlja se i glad te tada nastupaju roditelji sa svojom dobro opremljenom torbom punom iznenađenja. Sve mora biti spremno i fino kako bi se mališani što prije mogli vratiti bezbrižnoj igri i uživanciji!

Bebe

Za naše najmlađe najbolje je sa sobom na plažu ponijeti mali prijenosni hladnjak kako biste sve njihove omiljene kašice i grickalice imali pri ruci. Ujedno, ovako ćete biti sigurni da im dajete dobre namirnice. Ako bebama želite malo zasladiti obrok, zgodno je nadrobiti kekse u njihovu kašicu, zasigurno će uživati. Starije bebe, od 9 do 12 mjeseci već su upoznate s finger food grickalicama. Neka one budu u obliku sezonskog voća ili povrća koje vole, a koje će ih ujedno osvježiti i osigurati im vitamine.

Kupine, borovnice, maline, jagode odlične su jer su bogate antioksidansima i štite kožu od štetnog utjecaja sunca.

Limači

Kada bebe porastu, postaju sve zahtjevnije po pitanju jela. Pokušajte izbjeći nezdrave grickalice poput smokija i čipsa te ih radije zamijenite s energetskim pločicama koje sadrže žitarice ili domaće kekse bez puno šećera. Voćne salate i cijeđeni sokovi će zadovoljiti i najzahtjevnije trbušćiće.

Predškolski uzrast

Bademi, lješnjaci, sjemenke buče i suncokreta samo su neki od opcija orašastih plodova koje nutricionisti redovito preporučuju. Možete iznenadite djecu i dodati sušeno voće plodovima i za čas ćete imati miks koji može poslužiti kao desert. Također, čips od jabuke ili cikle može biti odlična zamjena za čips od krumpira. S voćem nikako ne možete pogriješiti, a kako je sada sezona lubenica, dinja, breskvi i marelica izbor je doista šarolik. Za one malo većeg apetita, odlično rješenje su sendviči od integralnog kruha, sira i povrća.

Koje god namirnice odlučite ponijeti sa sobom na plažu, vodite računa o tome da mališani piju puno tekućine te da su zaštićeni od sunčevih zraka!

Komentiranje je zaključano.