Detoksikacija je ključna i za lijepu kožu

Koža je ogledalo našega zdravlja te ju je zato potrebno njegovati tijekom cijele godine, a osobito zimi kada je izložena niskim temperaturama i suhom zraku. Donosimo vam nekoliko savjeta koji mogu pomoći pri regeneraciji oštećene kože i ponovno joj vratiti sjaj.

Voda, voda i voda

Prvo i osnovno pravilo detoksikacije je konzumiranje vode jer se većina ljudi ne pridržava savjeta o dnevno preporučenoj dozi od jedne i pol litre vode. To se odražava i na kožu koja u slučaju dehidriranosti može poprimiti sivkastu boju. Voda hrani našu kožu i potiče izlučivanje svih nakupljenih toksina, a to su samo neke od  blagodati dobre hidriranosti.

Gazirani sokovi i alkohol pridonose dehidraciji kože pa njih izbjegavajte.

Piling kože

Piling je svakako neizostavan korak u njezi kože jer se njime odstranjuju nakupljene nečistoće te mrtve stanice kože koje mogu začepiti pore. Pri izboru pilinga treba pripaziti na to da granule nisu grube kako koža ne bi bila iziritirana. Dovoljno je nježnim kružnim pokretima dva puta tjedno raditi piling kože kako bi koža ponovno “prodisala” te lakše apsorbirala ostale preparate koje nanosite.

“No make-up” dani

Ako volite preparativnu kozmetiku, dobro je znati da ona sadrži brojne kemijske spojeve koji ulaze u naš organizam svakom primjenom. Svi ti spojevi mogu narušiti prirodno uspostavljenu ravnotežu kože te je povremeno potrebno ne nanositi šminku i dati koži priliku da diše. Pravilo 5:2 nalaže da je za svakih pet dana nošenja šminke potrebno izdvojiti dva dana bez nje. To će uvelike pomoći detoksikaciji.

Sauna

Sauna je jedna od najstarijih metoda detoksikacije cijelog organizma, pa tako i kože. Boravak u sauni može pomoći kao terapija oslobađanja od stresa, djeluje na pomlađivanje i elastičnost kože, a pojačanim znojenjem iz organizma se ujedno izbacuju toksini koje je naše tijelo nakupilo.

Ako ne pronalazite dovoljno vremena za neke od navedenih koraka, Prolife suspenzija može pomoći organizmu da održi zdravu probavu, snagu, energiju i vitalnost te tako pridonese procesu detoksikacije.

Komentiranje je zaključano.

Prethodni članak
Prehlada i gripa u trudnoći
Sljedeći članak
Hrvatski pisci o Jadranu
detoksikacija-je-kljuna-i-za-lijepu-kou-ndash-jgl-obitelj