5 smiješnih navika koje je moje dijete pokupilo od mene

Kada vam kažu da su djeca male kopije i male papige, ne lažu vam. Čim dođu u doba u kojem znaju kako oponašati i ponavljati, to rade često i obilato. Jednom nas je moj sin oko dvadeset i pet puta u nekoliko minuta pitao kada ćemo ići jahati nekog konja! Uz ponavljanje, oponašanje je obvezno, a koga će ako ne one s kojima provodi najviše vremena.

Postoji nekoliko stvari koje je moje dijete pokupilo od mene a na koje se uvijek slatko nasmijemo. Prva od njih bila je oponašanje mene dok gledam utakmicu. Kako sam često vatreni navijač, tijekom burne utakmice znam skočiti s kauča i stati na noge te napeto promatrati s rukama u zraku. Kada smo vidjeli da naš sin to radi svaki put kada “gledamo” utakmicu, bilo nam je presmiješno. 

Druga stvar za koju smo primijetili da oponaša je da uzvikuje silno iznenađen kada se nešto nenadano dogodi. To je nešto što ja radim nesvjesno i što uglavnom nitko ne primjećuje – osim njega, naravno. Taj moj uzvik nije nimalo smiješan, osim kada ga oponaša dijete čineći se silno iznenađenim.

Stavljanje gela u kosu bilo mi je nešto sasvim obično, nimalo smiješno, dok nisam skužio kako me sin oponaša dok se spremamo za izlazak. Nakon što smo se pošteno nasmijali, malo po malo nastojao sam promijeniti način na koji uređujem kosu gelom jer moj prijašnji „gel-postupak“ stvarno izgleda smiješno.

Kada hodam bos po stanu, često otresem tabane jedan o drugi kako ne bih nanosio prašinu na kauč na kojem držim noge. Nešto naizgled tako obično i bezvezno moj sin je pokupio od mene i doista je prava predstava promatrati ga kako se muči kada trlja tabane jedan o drugi.

Svako jutro volim napraviti nekoliko lakih vježbi za bolji početak dana, a pogodite tko je pokupio tu super naviku! Doduše, njegove vježbe više izgledaju kao ples nego kao vježba, ali ga je, naravno, prekrasno gledati.

Tagovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *