5 alata koji su dobri za produktivnost

Suočeni s brojnim izazovima modernog načina života sve se više borimo održati visoku razinu produktivnosti na poslu i kod kuće. Spas, između ostalog, pronalazimo u raznim alatima koji nam pomažu da se organiziramo. U hrpi dostupnih izdvojili smo pet jednostavnih alata koji jamče maksimalnu učinkovitost.

Planer s bilješkama

Vođenje bilješki pomaže mozgu da filtrira bitno od nebitnog. Uz to, pospješuje fokus, a naravno da ćete važnu zadaću brže obaviti kada ste usredotočeni. Bilješke možete voditi u planeru ili aplikaciji poput Evernotea koji nudi mogućnost sinkronizacije na gotovo svim uređajima i dijeljenja s drugim osobama. Takvih “note” i “to-do” aplikacija je mnogo, na vama je samo da odaberete onu koja vam najviše odgovara.

Kalendar s popisom obveza 

Popisivanjem možete realno odrediti prioritete i rasporediti vrijeme koje vam je potrebno da ih ispunite. Kada ih vidite zapisane na kalendaru, papiru ili digitalnom planeru, veća je vjerojatnost da ćete biti dosljedni i predani planovima, a samim time i uspješniji u njihovu izvršavanju. Googleov kalendar nudi gotovo sve što vam je potrebno, no možete istražiti i mnoštvo drugih dostupnih online kalendara.

Aplikacije za praćenje vremena

Uz pomoć aplikacija kao što su Screen Time ili The 30/30 Schedule dobit ćete uvid u to gdje vam vrijeme “bježi’’. To će vam pomoći da se bolje organizirate i fokus preusmjerite na ono što je zaista bitno te se u okviru postavljenog razdoblja aktivno posvetite zadatku na kojem ste odlučili raditi. 

Pomodoro tehnika

Ova time blocking tehnika potiče samodisciplinu, usredotočenost, aktivan rad i motivaciju za velike zadatke. Kada ih podijelite na više manjih i one slične grupirate te se dvadeset minuta usredotočite na zadačić pred vama pa se nagradite pauzom od pet minuta, vaš um neće biti opterećen ni pod stresom, a u manje vremena obavit ćete zavidnu količinu posla. 

Boje, labeli, mape

Traganje za stvarima potencira osjećaj ljutnje i frustracije, što stvara mentalnu blokadu koja sprječava kreativnost. Fizički nered možete pobijediti spremnicima, a onaj digitalni oznakama, folderima i mapama. U osmišljavanju organiziranog sustava poslužite se neobičnim imenima ili bojama koje stimuliraju um i potiču kreativnost. 

Svakako, ne zaboravite i na zdravlje svojih očiju dok intenzivno radite. Svakodnevno korištenje umjetnih suza Vizol S 0,21% zaštitit će vaše oči od negativnih utjecaja, peckanja, zamora i zamagljenog vida te im pružiti trenutačno olakšanje od suhoće izazvane čestim fokusom. Na bazi su pročišćene vode i natrijeva hijaluronata, a nježne su prema očima koje se svakodnevno naprežu i sigurne za upotrebu, čak i uz kontaktne leće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5-alata-koji-su-dobri-za-produktivnost-ndash-jgl-obitelj