10 prijedloga za vikend na moru

Dočekati pravi godišnji odmor nekad je tako teško. Srećom, naša Hrvatska prepuna je prekrasnih morskih destinacija, pa vam nisu potrebna ni prevelika vremenska ulaganja. Stoga donosimo 10 prijedloga za vikend odmor na moru za koji je jedan vikend sasvim dovoljan da vam napuni baterije i osvježi vas.

Istralandia

Autocestom dobro povezana s ostatkom Hrvatske, Istra je poželjna vikend destinacija. Ako imate djecu ili i sami imate viška energije koju je potrebno negdje potrošiti, zabavni vodeni park Istralandia nedaleko od Novigrada izvrsna je odluka. U slučaju da vaše dijete ili vi sami osjećate mučninu tijekom putovanja, ne zaboravite ponijeti Dramina tablete koje mogu prevenirati simptome bolesti putovanja. 

Brijuni

Ako ipak niste ljubitelj adrenalina i različitih vodenih atrakcija, brijunsko otočje dobar je razlog za vikend posjet Istri. Na otoku je moguće u malo mirnijem okruženju razgledati tragove bogate povijesti tih krajeva, ali i uživati u kupanju i ugodnoj klimi. Pritom ne zaboravite na njegu kožu jer joj sunce može naštetiti: Combusten sprej umiruje kožu nadraženu suncem, zahvaćenu alergijama ili opeklinama.     

Opatija

Taj biser sjevernoga Jadrana uvijek je dobra ideja za bijeg tijekom vikenda. Povoljna klima, dobra turistička ponuda i predivan pogled na Kvarner, glavni su razlozi što je oduvijek privlačila strane, ali i domaće turiste. 

Crikvenička rivijera

Za one s kontinenta, Crikvenica, Selce, Jadranovo i Novi Vinodolski uvijek su bili prvi doticaj s morem, a dobro uređene plaže i vrhunska turistička ponuda jamstvo su da će tamo svatko pronaći nešto za sebe. 

Starigrad

Putujući s crikveničke rivijere prema jugu uz more, nemoguće je zaobići Starigrad. S obzirom na blizinu Nacionalnog parka Paklenica, Starigrad je dobra vikend destinacija za ljubitelje mora, ali i planina i avanture.  Andrenalinski sportovi nerijetko izazivaju površinske ogrebotine koje valja dezinficirati, zato je uvijek dobro imati uza se Adrialabov denaturirani 70-postotni alkohol u spreju

Zadar

Osim što je sam po sebi jedan od najljepših gradova na jadranskoj obali, Zadar je i glavna polazišna točka za istraživanje srednjojadranskih otoka. 

Nin

Tek malo dalje od Zadra, mjestašce poznato po Grguru Ninskom diči se jednom od najvećih pješčanih plaža na Jadranu, a smještaj je prilično lako i povoljno naći. Udaljen tek 20 minuta vožnje od Zadra, svakako je privlačna ideja za vikend odmor. 

Šibenik

Osim samoga kupanja i šetnje tim predivnim gradom, vrijedi istražiti i okolicu Šibenika. Skradin, Nacionalni park Krka te zamamne autohtone delicije poput drniškoga pršuta valjani su razlozi što bi trebalo rezervirati barem jedan vikend za istraživanje šibenskoga zaleđa.

Čiovo

Taj s kopnom povezan otok u blizini Splita lako je dostupan te obiluje smještajnim kapacitetima i lako dostupnim plažama. Osim toga, do njega se dolazi kroz čarobni Trogir, neizostavan dragulj u našoj jadranskoj kruni.  

Šolta

Premda nije mostom povezana s kopnom, Šolta je relativno lako dostupna. Iz Splita do tog otoka treba manje od sat vremena, a obiluje čistim morem i lijepim stjenovitim plažama. Skrivene uvalice kriju i plaže prepune sitnih oblutaka, tako da svatko može pronaći morski kutak po vlastitoj mjeri. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

10-prijedloga-za-vikend-na-moru-ndash-jgl-obitelj