Vrijeme je za prvo bebino kupanje kod kuće

Konačno ste dočekali i taj dan: prvo kupanje! Preživjeli ste uspostavu ritma dojenja, buđenja u sva nedoba dana i noći, opadanje pupka - koliko teško jedno kupanje može biti!? Roditeljima koji to i sami rade prvi put, prilično teško.

Ne brinite se, potrebno je samo malo vježbe da steknete sigurnost i uskoro ćete uživati u brojnim kupanjima. Za početak, duboko udahnite. Napete i nesigurne mame uglavnom imaju vrišteće kupače. Stoga, ne dajte da vam sole pamet, ne morate bebu kupati odmah čim je to dopušteno. Ako vam treba dan, dva, to je u redu. Bebe se ne znoje i ne prljaju, a vi želite da prvo kupanje ne bude obilježeno divljim urlicima.

Bebama s vrlo suhom kožom pomoći će nekoliko kapljica maslinova ili bademova ulja, kako su to radile naše bake.

Dobro zagrijte kupaonicu, ali i prostoriju u koju ćete bebu smjestiti nakon kupanja. Posložite sve što vam treba da vam bude pri ruci, nema veze ako je i na podu. Niti ima veze ako vam za to treba koji dan. Kupajte bebu kada nije pospana i kad nije gladna – zaboravite one sheme s kupanjem prije spavanja. Kupajte dijete kad vama i bebi odgovara. Samo ne zaboravite: temperatura vode ne smije biti viša od 36 stupnjeva!

Trendovi u njezi male djece i beba često se mijenjaju, no jedan postulat uvijek ostaje: za novorođene bebe najbolja je topla voda bez ikakvih dodataka. Bebe okupane u rodilištu kući dolaze čiste i mirisne. Stoga nema potrebe za sredstvima koja isušuju osjetljivu kožu novorođenčeta. Upravo zbog te osjetljivosti kupanje ne bi trebalo trajati više od desetak minuta.

Znamo, teško je odoljeti mirisnim kupkama! Naoružajte se zato kvalitetnim proizvodima za njegu. Prirodna kozmetika bez sintetičkih dodataka, poput Adrialab Dječje kozmetike koja donosi vrhunsku kvalitetu s pomno odabranim prirodnim sastojcima, bez parabena, silikona, mineralnih ulja i alergena, potpuno je sigurna za nježnu bebinu i dječju kožu.

Bebama s vrlo suhom kožom pomoći će nekoliko kapljica maslinova ili bademova ulja, kako su to radile naše bake. Ulje slatkog badema te visokovrijedna ulja makadamije i jojobe, koja se nalaze u Adrialabovu dječjem ulju, hrane, njeguju i omekšavaju kožu istodobno jačajući njezinu prirodnu zaštitnu barijeru čime postaje otpornija na vanjske utjecaje. Kada prebrodite izazove prvih kupanja, možete se upustiti u avanturu mazanja, koju će Adrialabovo dječje mlijeko s dragocjenim karite maslacom te uljima slatkog badema, jojobe i makadamije dodatno obogatiti.

Bilo da ste postigli savršenu atmosferu ili savršen kaos, fotografija prvog kupanja je dragocjena pa je nemojte zaboraviti. A bebu osluškujte – imate li dosljednog vrištaća pri kupanju, sjetite se – kako neki ljudi ne vole da ih se dira, tako se drugi ne vole kupati!

Komentiranje je zaključano.