Svakodnevne situacije koje izazivaju bore na licu

Bore na licu neizostavna su pojava, no određene situacije mogu ih izazvati i prije od očekivanoga. U nastavku otkrijte na što svakako trebate obratiti pozornost kako biste ih izbjegli te barem nakratko odgodili starenje.

Izloženost suncu
Osim prirodnoga starenja, najveći uzrok pojave bora je izloženost suncu. UV zrake pojačavaju otpuštanje slobodnih radikala i isušuju površinski sloj kože. Tako se oštećuju vlakna kolagena i elastina te koža posljedično gubi svoj prirodni tonus, a bore postaju sve vidljivije.

Česte facijalne ekspresije
Učestalo ponavljanje određenih ekspresija kao što su grimase, smijanje i žmirkanje može uzrokovati bore.

Grimase uzrokuju bore na području čela, oko usta i očiju, a poznate su i pod nazivom bore smijalice.

Pušenje
Znate li da osim što je štetna, ova navika može izazvati i prijevremene bore na licu?! Zbog pušenja dolazi do smanjene količine krvnih zrnaca u tijelu te se posljedično razvijaju bore oko usta i očiju gdje je naša koža najosjetljivija.

Stresne situacije
Najveći eksterni čimbenik koji izaziva bore je stres. Osim što je štetan za ljepotu kože zbog razaranja kolagena, posljedica čega je opuštanje i boranje lica, utječe i na cjelokupno zdravlje organizma.

Spavanje
Iznenađujuće, ali istinito – spavanje može izazvati bore ako položaj u kojem spavate nije ispravan! Ako preferirate spavati na jednoj strani, vrlo vjerojatno ćete imati i izraženije bore na toj strani jer svakodnevno “stiskanje” lica na jastuk ostavlja svoj trag. Izbjegnite to spavanjem na leđima.

U pomoć u borbi s neželjenim borama priskače Holyplantova AntiOx krema. Krema sadrži aktivne prirodne sastojke, bademovo i jojobino ulje koji su izvrsni za uspostavljanje vlažnosti kože oko očiju. Ako želite popuniti postojeće bore i spriječiti nastanak novih, isprobajte Holyplantov Hijaluronski serum i uživajte u dubinski hidriranoj koži.

Komentiranje je zaključano.

svakodnevne-situacije-koje-izazivaju-bore-na-licu-ndash-jgl-obitelj