Što boje make-upa govore o nama

Boje su utjecajan igrač u životu ljudi, čak i kada to svjesno ne zamjećujemo. Odabiru boja u životnome prostoru ili pri izboru odjeće pridajemo veliku pozornost, no kad je riječ o make-upu, na simboliku zaboravljamo. Trebamo li?

Crna je možda najstarija boja za oči: naglašavanje očiju i manipulacija prirodnim oblicima kapaka crnom olovkom stvaralo je trendove još od starog Egipta. Iako je u odjeći crna boja bila boja žalosti i korote, na očima ona i danas znači dramu, osobito kad je riječ o klasičnom smokey eyes make-up, te ozbiljnost, eleganciju i autoritet, ako je riječ o olovci ili tušu.

Narančasto sjenilo ovo je ljeto, uz zelenu, pravi hit, a na kapcima, osim osvježenja, zrači entuzijazmom, kreativnošću, nepresušnom energijom i dobrim raspoloženjem.

Plava sjenila i olovke zrače kreativnošću i zaigranošću, a dobro pristaju svim bojama očiju. Nose ih žene koje su pametne, duhovite i neovisne. Zelena smiruje i za njom će posegnuti žene koje su darovite i darežljive te izuzetno karizmatične. U kombinaciji sa smeđom, koja znači uzemljenost i mudrost, zelena je i simbol ljekovitosti.

Narančasto sjenilo ovo je ljeto, uz zelenu, pravi hit, a na kapcima, osim osvježenja, zrači entuzijazmom, kreativnošću, nepresušnom energijom i dobrim raspoloženjem. Na usnama, pak, narančasto znači da ste optimistični, mladi u srcu te okrenuti dobrom provodu u prirodi.

Crveni tonovi na usnama vječni su hit, a crvene usne znače strast. Žene koje ih nose su ambiciozne, neustrašive, samouvjerene i strastvene. One koje naginju svjetlijim i lakšim tonovima na usnama, poput roza i ružičaste, pune su energije i nestašne. Svijetloljubičasti ruž (mauve) privlačan je ženama koje vole tajanstvenost i koje su tihe, no to ne znači da nemaju pomno promišljen plan u životu. Tamna ljubičasta, boja šljive, rezervirana je za seksi žene koje se ne boje iskakati u gomili ili biti u središtu pozornosti te imaju jedinstven i razvijen osjećaj stila.

Zanimljiv izgled koji donosi sjajilo možda nije boja, ali svakako pojačava prirodnu boju usana. Žene koje odaberu sjajilo umjesto ruža prijateljski su nastrojene prema svijetu i sudbini – i obožavaju dobar provod.

A žene koje ne nose ruž te jedino što na usne stavljaju je bezbojno sredstvo za njegu usana? Njih valja uzimati ozbiljno – one su usredotočene, znaju što žele i ne boje se ići za tim.

Komentiranje je zaključano.