Šaran pečen s gljivama
Sastojci:
- 1 kg šarana
- 200 g svježih gljiva
- 70 g maslaca
- 2 kom luka
- 1,5 šalice kiselog vrhnja
- 1 žlica brašna
- 100 g ribanog tvrdog sira
- 2 jušne žlice krušnih mrvica
Receptura:
Šarana očistiti od ljuske i iznutrica. Izrezati filete, staviti na nauljeni lim i peći u pećnici. Gljive dobro oprati, oguliti, izrezati na prilično velike kriške i staviti u lonac. Dodati luk izrezan na kolutove, sol, papar te četvrtinu šalice vode. Pirjati dok nije gotovo.
Ribu prekriti gljivama, preliti posoljenim kiselim vrhnjem pomiješanim s brašnom, gusto posuti ribanim sirom pomiješanim s krušnim mrvicama. Preliti s rastopljenim maslacem i zapeći u pećnici dok se ne stvori zlatno smeđa korica. Poslužiti vruće na istom limu.
Autorica:
Irina Kamkova
Fotografija je ilustrativna.
Komentiranje je zaključano.