Šaran pečen s gljivama

Sastojci: 

  • 1 kg šarana
  • 200 g svježih gljiva
  • 70 g maslaca
  • 2 kom luka
  • 1,5 šalice kiselog vrhnja
  • 1 žlica brašna
  • 100 g ribanog tvrdog sira
  • 2 jušne žlice krušnih mrvica

Receptura:

Šarana očistiti od ljuske i iznutrica. Izrezati filete, staviti na nauljeni lim i peći u pećnici. Gljive dobro oprati, oguliti, izrezati na prilično velike kriške i staviti u lonac. Dodati luk izrezan na kolutove, sol, papar te četvrtinu šalice vode. Pirjati dok nije gotovo.

Ribu prekriti gljivama, preliti posoljenim kiselim vrhnjem pomiješanim s brašnom, gusto posuti ribanim sirom pomiješanim s krušnim mrvicama. Preliti s rastopljenim maslacem i zapeći u pećnici dok se ne stvori zlatno smeđa korica. Poslužiti vruće na istom limu.

Autorica:

Irina Kamkova

Fotografija je ilustrativna.

Komentiranje je zaključano.

aran-peen-s-gljivama-ndash-jgl-obitelj