Probiotici

Uslijed bolesti, stresnog i ubrzanog načina života, loše i neuravnotežene prehrane, učestalog korištenja antibiotika te drugih okolnosti, može doći do narušavanja ravnoteže crijevne ili vaginalne mikroflore. U tom slučaju idealna pomoć su probiotici.  

Mikroflora je složeni ekosustav kojeg čine dobre bakterije i patogene, štetne bakterije. Upravo njihova ravnoteža igra ulogu u sazrijevanju i održavanju imunološkog sustava. Dobre bakterije stvaraju nepovoljne uvjete za rast štetnih, patogenih bakterija i pomažu boljem iskorištavanju hranjivih tvari i energije iz hrane. U slučaju da se, zbog nekog od navedenih razloga, broj patogenih bakterija poveća, a dobrih smanji, javljaju se autoimunološke ili alergijske bolesti i probavni i vaginalni poremećaji koje nepovoljno utječu na zdravlje cijelog organizma.

Probiotici su dobre bakterije, živi mikroorganizmi, koji primijenjeni u adekvatnoj količini, djeluju povoljno na ljudsko tijelo, a njihova je funkcija ponovno uspostavljanje ravnoteže između dobrih i loših bakterija. Probiotici poboljšavaju imunološke funkcije i imaju povoljan učinak kod raznovrsnih problema, primjerice proljeva, alergija, infekcija mokraćnog sustava, sindroma iritabilnog kolona, upalne bolesti crijeva, bakterijskih vaginoza, a služe i kao prevencija karcinoma debelog crijeva.

Najčešće korištene bakterijske kulture su one iz rodova Lactobacillus odnosno bakterije prisutne u crijevima i vagini i Bifidobacterium, bakterije prisutne u debelom crijevu. Njih sadrži niz provjerenih proizvoda poput probiotika Normia koji štiti i obnavlja crijevnu mikrofloru odraslih, djece i trudnica i probiotika Lactogyn koji je idealan za vraćanje ravnoteže vaginalnoj mikroflori.

Ako već niste, bez straha isprobajte probiotike! Znanstvenici svakim danom nailaze na nove dokaze o njihovom povoljnom učinku na sve dobne skupine, stoga njihovo redovito uzimanje slobodno možete smatrati dugotrajnim ulaganjem u svoje zdravlje i zdravlje svoje obitelji.

Komentiranje je zaključano.

Sljedeći članak
Intimna njega
probiotici-ndash-jgl-obitelj