Ojačajte imunitet u 5 koraka!

Zima je pravi test za stanje našeg imuniteta. Osim raznih mikroba, organizmu prijete i razne druge opasnosti izazvane niskim temperaturama. Zato je to godišnje doba pravo ogledalo stanja našeg organizma.

Izbacite toksine iz organizma

Kako biste izdržali zimu bez raznoraznih viroza i hunjavica, važno je organizmu pokušati pomoći da se što bolje odupre napadima virusa i bakterija. Zbog toga ga je ponajprije važno očistiti od toksina koji ga mogu dodatno opteretiti. Razni oblici detoksikacije, poput wellness tretmana, vježbanja i posebne prehrane mogu pritom biti od velike pomoći.

 

Spavajte dovoljno

Da bi se naš organizam mogao boriti protiv raznih uljeza koji će nastojati narušiti njegovo normalno funkcioniranje, mora biti odmoran. Stres, prekovremeni rad i druge obveze dodatno narušavaju imunitet. Potrudite se da 8 sati sna postane vaš minimum.

Rekreirajte se redovito i tako održavajte fizičku kondiciju potrebnu za zdravo i normalno funkcioniranje svojega tijela.

Vježbajte redovito

Organizmu u jačanju imuniteta, osim rasterećivanjem od stresa, umora i toksina, možete pomoći i osnaživanjem. Rekreirajte se redovito i tako održavajte fizičku kondiciju potrebnu za zdravo i normalno funkcioniranje svojega tijela.

 

Hranite se zdravo

Pojačajte unos zdravih namirnica, bogatih vitaminom C, ali i antioksidansima. Hrana i napici bogati antioksidansima poput zelenoga povrća i zelenog čaja posebno će biti korisni u nošenju s raznim toksinima, dok će vam dodatna doza agruma i vitamina C koji će vaš organizam iz njih dobiti olakšati nošenje sa sezonskim hunjavicama.

 

Redovito uzimajte probiotike

Ako se i razbolite te ne budete mogli izbjeći upotrebu antibiotika, počnite na vrijeme uzimati probiotske pripravke poput Alfabiotika ili Normie LGG + BB12 kako biste osigurali da tijekom uzimanja antibiotika na vrijeme zaštitite sluznicu kojoj on može naštetiti dok se bori s bakterijama koje su uzrokovale primarnu upalu.

Komentiranje je zaključano.

ojaajte-imunitet-u-5-koraka-ndash-jgl-obitelj