Evo zašto je klizanje idealna zimska aktivnost!

Osim skijanja i sanjkanja, jedna od najpopularnijih zimskih rekreativnih aktivnosti je klizanje. Zašto bismo trebali češće klizati, saznajte u sljedećem tekstu.

Klizanje je jedan od najzdravijih zimskih sportova i ima blagonaklon utjecaj na cijelo tijelo. Naime, tijekom klizanja aktivne su sve velike grupe mišića jer osoba zbog skliske površine leda mora održavati ravnotežu. Činjenica da samo jednim oblikom rekreacije možemo aktivirati veliku većinu mišića u tijelu posebno je značajna zimi kada smo zbog nižih temperatura i hladnijega vremena skloni preskakanju naše uobičajene rekreacijske rutine.

Osim toga, kliže se na hladnoj podlozi pri nižim temperaturama (najčešće i minus 4 stupnja Celzijeva) koja je najčešće dovoljna da ubije većinu mikroba, što je posebno važno u mjesecima kada su osobe slabijeg imuniteta sklonije obolijevanju od raznih viroza.

Klizanje je jedan od najzdravijih zimskih sportova i ima blagonaklon utjecaj na cijelo tijelo. Naime, tijekom klizanja aktivne su sve velike grupe mišića jer osoba zbog skliske površine leda mora održavati ravnotežu.

Klizanje je sport koji je pogodan za osobe gotovo svake dobi. Može se početi klizati već s četiri godine, a gornja granica ne postoji, što samo po sebi govori o dobrobiti sporta za održavanje pokretljivosti udova i fizičke forme. Ipak, kao i pri svakoj drugoj rekreaciji, potrebno je prethodno učiniti određene korake kako bi se klizači zaštitili od potencijalnih ozljeda, koje se mogu dogoditi baš u svakom sportu. Važno je napraviti barem lagano zagrijavanje jer već nekoliko čučnjeva može imati znatnu ulogu u sprječavanju mogućih ozljeda. Također, potrebno je nabaviti i adekvatnu opremu poput udobnih klizaljki, dobrih rukavica, nepropusnih hlača i jakne te, po mogućnosti, zaštitne kacige, neovisno o tome koje je klizač dobi ili koliko iskustva ima.

S obzirom na to da se klizanje odvija pri niskim temperaturama, realno je da se dogodi i nadraživanje kože lica, stoga se preporučuje zaštititi kožu i kremama iz linije Pantexol, koje pomažu u smirivanju iziritirane i isušene kože zbog njezina izlaganja specifičnim vremenskim uvjetima. Za saniranje takvih posljedica od velike pomoći bit će vam krema Pantexol Repair, koju možete primijeniti i za zaštitu svojih najmlađih klizača.

Komentiranje je zaključano.