Obranite se od peludi ambrozije na vrijeme

Dok se neki u kolovozu raduju kasnom godišnjem odmoru i pripremaju za more, drugi muku muče s cvatnjom ambrozije i suzbijanjem alergijskih reakcija. Budući da ambrozija cvate sve do rane jeseni, točnije, do prvoga mraza, nije naodmet znati kako se pravodobno zaštiti i olakšati si to razdoblje. 

Bolje spriječiti nego liječiti

Ključ obrane od peludi ambrozije leži upravo u prevenciji i pravodobnoj reakciji. Stoga uporno kihanje, šmrcanje, suzne oči, svrbež u nosu i vodeni sekret iz nosa nemojte uzimati zdravo za gotovo. Obratite pozornost na razdoblje pojave simptoma pa ako uočite da se javljaju uvijek u isto vrijeme, napravite alergološki test

Ambrozija raste na svim obradivim površinama, a milijarde otpuštenih čestica peludi nošene ljetnim povjetarcem bez problema će prevaliti i do 50 kilometara. Stoga pratite peludni kalendar, a aktivnosti i izlete planirajte u skladu s vremenskim uvjetima. Vlaga i vrućina potiču širenje otpuštenih čestica peludi pa je druženje u prirodi bolje ostaviti za dan nakon kiše kada su razine alergena najniže. 

Česticama peludi pokušajte ne izlagati ni prostore u kojima boravite. Antipeludni filtri u kućnim i automobilskim klima-uređajima spriječit će prodor i do 90 % peludi u vaš prostor, ali redovito čišćenje ipak je nezamjenjivo jer pelud mogu unijeti i drugi ukućani ili kućni ljubimci. Da pri svakodnevnim aktivnostima ne ronite krokodilske suze, pomoći će kapi za oči Vizol S Allergy koje učinkovito sprječavaju suzenje oka i ublažavaju crvenilo.

Uz sluznicu oka, važno je zaštiti i sluznicu nosa te redovito održavati higijenu dišnih putova. Sprej za nos Aqua Maris 4Allergy nježan je, ali učinkovit u zaštiti nosne sluznice od alergena, a zahvaljujući kombinaciji ektoina i iscjeljujućih svojstava mora, podupire prirodnu regeneraciju iziritiranog tkiva. 

Recite zbogom alergijama i uživajte u boravku na otvorenom!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

obranite-se-od-peludi-ambrozije-na-vrijeme-ndash-jgl-obitelj