
Namaz od šampinjona i bukovača
Sastojci:
- 1/2 kg šampinjona ili šampinjona i bukovača (može i bilo koja druga vrsta gljive)
- 3 žlice ulja
- 150 g luka
- 2 češnja češnjaka
- papar
- maslac
- peršin
Receptura:
Očišćene i oprane gljive narezati na listiće. Na ulju kratko prodinstati nasjeckani luk i dodati pripremljene gljive. Dodati nasjeckani češnjak, papar i peršin. Gljive pirjati u vlastitom soku dok ne ispari sva tekućina. Tako pripremljene usitniti u električnoj sjeckalici. Na kraju dodati omekšali maslac. Sve dobro izmiješati i ohladiti.
Posluživanje:
Namaz od gljiva poslužiti s krekerima ili prepečenim kruhom.
Savjet:
Namaz od gljiva na hladnom mjestu može stajati 2-3 dana.
Autorica:
Karla Katalenac
Fotografija je ilustrativna.
Komentiranje je zaključano.