Namaz od šampinjona i bukovača

Sastojci:

  • 1/2 kg šampinjona ili šampinjona i bukovača (može i bilo koja druga vrsta gljive)
  • 3 žlice ulja
  • 150 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • papar
  • maslac
  • peršin

Receptura:

Očišćene i oprane gljive narezati na listiće. Na ulju kratko prodinstati nasjeckani luk i dodati pripremljene gljive. Dodati nasjeckani češnjak, papar i peršin. Gljive pirjati u vlastitom soku dok ne ispari sva tekućina. Tako pripremljene usitniti u električnoj sjeckalici. Na kraju dodati omekšali maslac. Sve dobro izmiješati i ohladiti.

Posluživanje:

Namaz od gljiva poslužiti s krekerima ili prepečenim kruhom.

Savjet:

Namaz od gljiva na hladnom mjestu može stajati 2-3 dana.

Autorica:

Karla Katalenac

Fotografija je ilustrativna.

Komentiranje je zaključano.