Ljetna njega lica

Koža lica, za razliku od ostalih dijelova tijela, posebno je osjetljiva jer je tanja i više izložena uvjetima okoliša. Koliko god ljeti uživamo u suncu i njegovoj toplini, licu su sada zaštita i posebna njega potrebnije više nego tijekom ostalih godišnjih doba.

Zbog ljetnih vrućina koža brže dehidrira, jače se znojimo te se pore lakše začepljuju. U skladu s time, među najvažnijim kozmetičkim ritualima tijekom ljetnoga razdoblja treba istaknuti važnost njege kože lica hidratantnim kremama. Nakon jutarnjega umivanja, preporučuje se ravnomjerno prstima nanijeti dnevnu kremu sa zaštitnim faktorom kako bi se umanjila mogućnost stvaranja bora. Navečer kožu ponovno treba pravilno očistiti i njegovati. Nakon večernjega umivanja i čišćenja mlijekom za lice, treba nježno umasirati kremu čiji će je sadržaj osvježiti i nahraniti tijekom noćnoga regenerativnog procesa dok se odmaramo. Noćne kreme tijekom ljeta ne trebaju biti masne, bitno je samo da su dovoljno hidratantne.

Koža oko očiju posebno je osjetljiva na UV zračenje pa nemojte zaboraviti nanijeti zaštitnu kremu i na to područje.

UV zrake uzrokuju prijevremeno starenje kože pa je stoga važno preventivnom njegom spriječiti oštećenje stanica i prerano stvaranje bora. Ako ljeto provodite na moru, neka kreme za zaštitu od sunca koje nanosite na lice budu laganije teksture te sadrže dovoljno hidratantnih sastojaka kako bi se zadržala elastičnost kože. Koža oko očiju posebno je osjetljiva na UV zračenje pa nemojte zaboraviti nanijeti zaštitnu kremu i na to područje.

Ako je moguće, pokušajte make-up svesti na minimum te tako odmoriti kožu lica, posebice ako odlazite na plažu. Ako ipak ne možete bez šminke, svakako koristite laganiji make-up, i to onaj koji također sadrži UV zaštitu. Kad je koža već preplanula, teške pudere zamijenite BB kremama, a puder u kamenu zamijenite bronzerom jer će koži dati zdrav izgled. Koristite šminku koja nije bazirana na uljima te je lagane teksture. Izbjegavajte agresivna sredstva za skidanje šminke i čišćenje lica jer tako možete oštetiti ionako ljeti već dovoljno osjetljivu kožu. Ako imate izrazito suhu kožu, za čišćenje koristite mlijeko, a za masnu kožu losion.

Za dodatnu hidrataciju bilo bi idealno nekoliko puta tijekom dana poprskati kožu termalnom vodom koja je bogata mineralima te rashlađuje i osvježava kožu. Njezina je prednost to što je možete nanositi bilo kada, a hit ove sezone su i mirisne vodice koje ostavljaju blag citrusni miris te miris tropskoga voća na koži. Ne zaboravite koristiti zaštitu i kada je oblačno jer UV zrake prodiru i kroz oblake. Pravilno njegovani i zaštićeni uživajte u sunčanim danima!

Komentiranje je zaključano.

Prethodni članak
Njega stopala kod kuće
ljetna-njega-lica-ndash-jgl-obitelj