Kava u službi ljepote

Sigurno niste jednom vidjeli u nekoj drogeriji ili dućanu bočicu kozmetike na kojoj je stajalo da proizvod sadrži ekstrakt ili „čudesna svojstva“ kave.

Nije ni čudno jer, premda se kava često spominje u kontekstu pretjeranog ispijanja napitka od te biljke koja može imati štetan utjecaj za organizam, sama biljka ima brojna čudesna svojstva. Dobro je poznata uspješnost kave u borbi protiv celulita. U trgovinama koje prodaju kozmetičke proizvode pronaći ćete brojne pripravke za koje proizvođači tvrde kako će vam pomoći u borbi s tim upornim masnim naslagama koje ružno izgledaju. No, pripravke na bazi kave možete napraviti i sami, i to kod kuće.

S obzirom na to da mljevena kava pojačava protok krvi u organizmu, uspješno potiče izlučivanje toksina. Stoga pomiješajte svoj uobičajeni losion za tijelo s nekoliko žlica mljevene kave (uopće ne mora biti neke posebne arome ili poznatog okusa) te ga nanesite na dijelove tijela na kojima vas muči celulit. Pritom je najvažnije da losion umasirate te ostavite da djeluje barem 30-ak minuta, nakon čega ga možete isprati.

S obzirom na to da mljevena kava pojačava protok krvi u organizmu, uspješno potiče izlučivanje toksina.

Mljevena kava može se koristiti i kao sastojak blagotvornih pilinga protiv celulita. Pomiješajte malo kave sa žlicom maslinova ulja te umasirajte na problematična mjesta. Učinak će biti bolji i snažniji ako mjesta na koja ste aplicirali piling zatim omotate u plastičnu foliju te tako držite nekoliko minuta. Naravno, to je metoda koju je potrebno primjenjivati tijekom poduljeg razdoblja, i to barem dva puta tjedno kako bi bila uspješna, ali ne sadrži nikakve dodane i potencijalno opasne kemijske sastojke, zbog čega neće nimalo naštetiti vašemu zdravlju.

No, osim što će vam pomoći u borbi s celulitom, kava vam može pomoći i da vaša kosa bude blistavija, a maska na licu omogućit će vašoj koži sjaj i živost. Brojne su blagodati tog malenog crnog zrna kad se samelje u prah, a jedan od njih je i predivan miris koji će strujati iz vaše kose. Probajte!

Komentiranje je zaključano.

kava-u-slubi-ljepote-ndash-jgl-obitelj