Kako zategnuti lice bez operacije

Već nakon tridesete godine života koža lica počinje pokazivati znakove starenja, a kozmetička industrija ističe kako bismo već u dvadesetima trebali preventivno početi s njegom lica želimo li ih umanjiti. Osim invazivnih kirurških metoda, sve popularnije su i one manje invazivne.

Trening lica

Naše tijelo treba vježbe kako bi ostalo u najboljoj formi, baš kao i naše lice. Stoga biste u svoju rutinu njege trebali uvesti jogu (gimnastiku) lica. O čemu je riječ? Gimnastikom lica aktiviraju se mišići i potiče cirkulacija. U potpunosti je neinvazivan tretman koji je usto i besplatan jer ga mogu svi raditi sami u udobnosti vlastita doma. Uključuje vježbe poput plaženja jezika i zadržavanja tog položaja 60 sekundi, pogleda prema gore dok izgovarate slovo O, riblje usnice – položaj koji će definirati tonus jagodica. 

Masaža lica

Još jedna metoda pomlađivanja kože je masaža lica. Za što bolji učinak masažu bi trebalo raditi svaki dan. Možete lice masirati jednostavno prstima, ali na tržištu postoje i brojni proizvodi za još izraženiji učinak – jade roller te gua sha kamen koji zbog specifičnog izgleda idealno odgovara našem licu. Kako nam gravitacija povlači lice prema dolje, što uzrokuje obješeno lice, masaža bi – bila ona obavljena prstima ili alatom – trebala biti usmjerena prema gore. Masažom će se pojačati cirkulacija i ojačati tonus mišića te pojačati elastičnost kože. 

Mladolik izgled i lice bez bora često je imperativ ženske ljepote, no prirodni proces starenja narušava te ideale.

Njega lica

Ultimativni korak pomlađivanja bez odlaska pod nož je njega lica kremama, serumima i ostalim preparatima koji stvaraju zaštitnu barijeru od vanjskih utjecaja te dubinski hrane kožu lica. Ovisno o tipu kože i dobi, biraju se kreme koje će spriječiti dehidraciju kože i pružiti joj blistav sjaj. Idealno je kožu tretirati ujutro i navečer prije spavanja, ponekad i različitim kremama kad koža zahtijeva dodatan tretman. Holyplant hijaluron serum za lice intenzivno rehidrira, smanjuje bore i osvježava pa ga je dobro uključiti u jutarnju rutinu prije nanošenja Holyplant vitaminske kreme za lice koja sadrži bademovo ulje i vitamine A, C i E.

Kad je riječ o starenju, ne zaboravite da i genetika igra veliku ulogu, kao i zdrava prehrana te dobre životne navike.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

kako-zategnuti-lice-bez-operacije-ndash-jgl-obitelj