Kako njegovati lice u jesen

Jesenji dani vrijeme su kad rezimiramo štetu koju je licu nanijelo ljeto. Premda to godišnje doba vežemo isključivo uz pozitivne asocijacije, more i zabavu, svakodnevno sunčanje uzima svoj danak kad je riječ o koži lica. Srećom, jesen je pravo vrijeme za posvećivanje tom zadatku.

Hladni i vjetroviti kratki jesenji dani znak su da moramo posvetiti malo više pažnje koži lica. Pri redovitoj eksfolijaciji lica pametno je koristiti uljne preparate. Oni će koži dati dovoljno vlage da izdrži suhe i vjetrovite dane, ispod mnogo slojeva odjeće. Veoma je važno vlažiti kožu svakodnevno – najbolje je to raditi odmah nakon kupke i sušenja ručnikom, tako da se sva vlaga ispod kreme odmah “zarobi” u kožu.

Izmjenom godišnjih doba i koža se postupno mijenja. U ovome “prijelaznome” razdoblju oni s masnijom kožom primjećuju kako im je koža normalnija, dok drugi imaju problema sa suhom kožom.

Izmjenom godišnjih doba i koža se postupno mijenja. U ovome “prijelaznome” razdoblju oni s masnijom kožom primjećuju kako im je koža normalnija, dok drugi imaju problema sa suhom kožom. Sukladno tome, treba prilagoditi i preparate koje koristite. Svi koji imaju problema s određivanjem tipa kože pomoći će si posjetom kozmetičarki – ona će nizom jednostavnih pitanja u tren oka odrediti o kojem je tipu kože riječ.

Nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom i dalje je pametna odluka! Iako sunce nije jako onako kako je žarilo sredinom srpnja, i dalje pogubno djeluje na kožu lica prijevremeno je stareći. Tamni će ten neminovno nestati kako se zimski dani približavaju, a mogu se pojaviti ekcemi, seboreja ili crvenilo lica. Krema sa SPF faktorom 15 bit će sasvim dovoljna.

Uklanjanje tamnih pjega i mrlja s kože radi se na razne načine. Jedni se kunu u kozmetičke proizvode koji sadrže glikolnu kiselinu, dok drugi preporučuju što više vitamina C, morskih trava ili zelenoga čaja. Što god odabrali – nećete pogriješiti.

Prehrana je, dakako, jednako važna za lijep izgled. Iako su vrući dani prošli, hidratacija je izuzetno važna, pa zlatno pravilo osam čaša vode dnevno i dalje vrijedi. Konzumacija svježega jesenjeg voća i povrća poput jabuka, poriluka, kukuruza, brokule, mrkve i grožđa pomoći će licu svojim vitaminima A, B, C i E te obiljem željeza, cinka, kalija i kalcija!

Komentiranje je zaključano.

Prethodni članak
Teretana za početnike
Sljedeći članak
Očevi u rađaonici