Kako brzo pročistiti začepljen nos

S dolaskom zime sezonalne bolesti šire se sve intenzivnije. Zato je važno pravilno disati i očuvati gornji dišni sustav koliko god je to moguće. Postoji li jednostavan način kako, umjesto na usta, prodisati punim plućima kroz organ koji je tome doista i namijenjen? Naravno, a otkriti ga možete uz nekoliko naših smjernica!

Dekongestivi kao junaci začepljenog nosa!

Ono što sigurno i uvijek pomaže u odčepljivanju nosa su dekongestivi. Meralys HA predstavlja njihovu noviju generaciju, proizvode koji su, osim učinkovitog lijeka, dodatno obogaćeni morskom vodom koja razrjeđuje sluz te hijaluronskom kiselinom koja štiti osjetljivu sluznicu nosa. Odčepljuje nos snažno i pouzdano u tek nekoliko minuta, a učinak traje do čak 10 sati, što će vam osigurati neometan san cijele noći. Spas za svoje najmlađe pronađite u njegovoj dječjoj varijanti – Meralys HA 0,5 mg/ml.

Bočica vode i čaj kao najbolji prijatelji

Hidracija je izuzetno važna. U slučaju neprohodnosti sinusa, tekućina koju unosite u organizam pomoći će u razrjeđivanju sluzi te smanjenju tlaka u sinusima. Ako uz začepljen nos patite i od lagane upale grla, vodu zamijenite čajem ili – još bolje – toplom, domaćom juhom.

Pravac pod topli tuš!

Nos koji curi nije zabavan niti zamaman. Još kada njegova začepljenost dodatno uglazbi vaš glas, a sve što kažete počne zvučati kao da govorite kroz začepljenu trubu, znajte da više nema prostora za zezanciju. Prvi i najjednostavniji korak koji vam može pomoći je toplo tuširanje. Vodena para pomoći će razrijediti sluz u nosu, barem na kratko vrijeme. Sjetite se da provjerenu pomoć za razrjeđivanje nosne sluzi i čišćenja nosa nude i proizvodi na bazi morske vode. Aqua Maris Clean sprejevi za nos ispiru bakterije, viruse i nečistoće iz nosa, uklanjaju višak sluzi te tako omogućavaju prohodnost gornjih dišnih putova. Za one najmanje, isti učinak postići će Aqua Maris Baby sprej.

Prije nego što uđe u pluća, u nosu se zrak zagrijava, vlaži i pročišćava.

Topli oblog kao spas 

Recept je jednostavan, a učinak maksimalan – namočite ručnik u toplu vodu, ocijedite ga i stavite preko nosa i čela. Toplina će ublažiti bol i upalu te olakšati razrjeđivanje sluzi.

Komentiranje je zaključano.

kako-brzo-proistiti-zaepljen-nos-ndash-jgl-obitelj