Blagodati ispiranja nosa

Zakoračili smo u kasnu jesen, u mnoštvo boja, ali nažalost i mnoštvo prehlada, infekcija grla, nosa i sinusa! Možemo ih liječiti, ali ih ne možemo spriječiti! Ili možda ipak možemo!?

Spas je u prirodnim varijantama koje imaju blag, ali djelotvoran učinak, kako preventivan, tako i dekongestivan. Jedna takva je drevna tehnika ispiranja nosa slanom vodom. Jogiji je prakticiraju već stoljećima jer povoljno djeluje na zdravlje nosa, grla, pluća, očiju, ušiju te poboljšava mentalnu i duhovnu aktivnost.

Potvrđuje to i suvremena znanost. Odjel za obiteljsku medicinu Sveučilišta u Chicagu istraživanjem je došao da spoznaje da topla slana voda pomaže kroničnim bolesnicima koji pate od sinusitisa. Smanjuje simptome upale jer ovlažuje sluznicu nosa, pročišćava nosnice i sinuse oslobađajući ih od sluzi, stranih čestica i bakterija. Tako olakšava disanje, glavobolju, nesanicu i umor. Paleta proizvoda Aqua Maris sadrži soli i mikroelemente iz morske vode koji povećavaju pokretljivost cilija, normaliziraju proizvodnju sluzi i poboljšavaju oporavak sluznice na prirodan način. Osim toga, otopina morske vode mehanički čisti sluznicu nosa i grla od virusa, bakterija, gljivica i alergena (peludi, prašine, kemikalija).

Sinusi, iako bolni, nisu najveća muka. To su, posvjedočit će svi roditelji, začepljeni nosovi, upale uha i grlobolje naših najmlađih. Bebama u pomoć stiže Jadransko more u Aqua Maris Bebe kapima, a imate li dijete kojemu je teško ukapati nos, spasit će vas Aqua Maris Baby sprej za bebe. Ispiranje nosa metoda je koju se, zbog svog blagog učinka, može svakodnevno ponavljati pa je osobito dobra za djecu i dojenčad.

Česte i uporne infekcije uha i grla također su uobičajene, ali nisu zato nimalo manja noćna mora! Ispiranje nosa tu svakako pomaže, a čak i odrasli kojima je dugo začepljen nos, znaju se bolno prisjetiti upala uha. Prohodnost nosa veoma je važna za zdravlje srednjeg uha pa u terapiji upale savjetujemo dekongestive poput Meralysa HA i ispiranje nosa proizvodima iz Aqua Maris linije!

Svi proizvodi linije Aqua Maris održavaju prirodno fiziološko stanje sluznice, ne sadrže aditive i konzervanse i donose ljekovita svojstva mora. Time pozitivno djeluju na kvalitetu života tijekom razdoblja gripe, prvih mjeseci vrtića ili pojačanog sinusitisa.

Komentiranje je zaključano.

blagodati-ispiranja-nosa-ndash-jgl-obitelj