7 savjeta za vježbanje na otvorenom zimi

Ako ste zagriženi rekreativac, dolaskom hladnijega vremena zasigurno ne želite odustati od svojih uobičajenih aktivnosti na otvorenom, a mi ćemo vam pomoći da se kvalitetno pripremite za vježbanje na otvorenom.

Pričekajte pravo vrijeme

Iako možda imate svoju uobičajenu rutinu i točno određeno vrijeme u koje obično vježbate, dolaskom zime možda ćete ga morati malo “pomaknuti”. Naime, pričekajte da se odmrzne poledica i raziđe magla jer vam za većinu aktivnosti trebaju dobra vidljivost i stabilna podloga.

Nabavite pravu obuću

Uložite u kvalitetne tenisice koje dobro prianjaju jer to je posebno važno u doba kada su tereni vlažni, skliski i potencijalno puni skliskog lišća.

Neka vaši bližnji znaju gdje ste otišli

S obzirom na posebne vremenske uvjete, koji pogoduju nastanku mogućih ozljeda zbog poskliznuća ili padova, recite svojim bližnjima kojom ćete rutom trčati ili na koji teren idete vježbati, kako bi vam brže priskočili u pomoć u slučaju nenadane situacije.

Uložite u prozračnu odjeću koja sprječava znojenje

Izbjegavajte odjeću od čistog pamuka koja se brzo natopi znojem, a sporo suši. Uložite u sportsku opremu od prozračnih materijala kako biste se što manje znojili, odnosno kako vaše tijelo ne bi šokirale masivne mokre “krpe” koje će se ohladiti kad stanete s vježbanjem.

Kapa glavu čuva

…stoga, zaštite svoju glavu od hladnoće dok trčite kvartom jer je ona jedan od najosjetljivijih dijelova našega tijela. I tu se vodite načelom da odaberete kapu od materijala koji će osigurati slabije znojenje. Za snježnog vremena, dobro je ponijeti i sunčane naočale kako biste zaštitili oči od snažnog odbljeska koji se odbija od bijele snježne površine.

Izotonični napici

Vašem je tijelu zimi potreban osnažen imunitet. Fizičkom aktivnošću izlučuju se iz tijela toksini, ali i vrijedni vitamini i minerali. Nadoknadite ih odmah nakon završetka treninga ispijanjem kvalitetnog izotoničnog napitka.

Zaštitite kožu

Niže temperature pogoduju isušivanju i pucanju kože. Zaštitite svoje ruke rukavicama, a lice i usne kremom i balzamom za usne. U tome vam može pomoći Pantexol Repair krema koja smanjuje upalne procese, pomaže u procesu obnavljanja kože te umiruje nadraženu i oštećenu kožu.

Komentiranje je zaključano.