5 jednostavnih trikova za lakši san

Zbog svakodnevnog stresa i obveza ponekad nije lako navečer samo sklopiti oči i utonuti u bezbrižan san. Stoga vam donosimo nekoliko savjeta o tome kako se nositi s dnevnim umorom i nesanicom koji nas sprječavaju da se kvalitetno naspavamo.

Umirujuća kupka

Topla kupka prije spavanja opustit će vam mišiće te potaknuti vaše tijelo da na kraju dana izbaci nakupljene toksine. Također, trenuci koje ćete tako u miru provesti sami sa sobom pomoći će i vašem umu – koji je cijeli dan ubrzano razmišljao – da se opusti.

Meditacija

Blagodati meditacije poznate su od davnina, pa je i danas diljem svijeta prakticiraju milijuni ljudi. Neki idu toliko daleko da tvrde kako im je pomogla čak i pri izlječenju malignih bolesti. U svakom slučaju, već i 10-ak minuta koncentriranog opuštanja uz kontrolirano disanje pomoći će vam da se prije spavanja umirite i pripremite za noć pred vama.

Aromaterapija

Mirisi također mogu imati važnu ulogu u opuštanju te potaknuti spontanu detoksikaciju uma i tijela. Ipak, pri odabiru eteričnih ulja ili mirisnih svijeća koje ćete koristiti prije spavanja birajte one manje intenzivnih mirisa jer prejaki mirisi mogu imati upravo suprotan učinak, odnosno dodatno razbuditi vaš organizam.

Lagana šetnja

Premda se sugerira da tjelovježba i rekreacija ne budu baš posljednja stvar koju ste napravili prije spavanja jer razbuđuju vaš organizam i u mozgu stvaraju dodatnu količinu serotonina, lagana šetnja prije odlaska na počinak pomoći će vam da se umirite. Prošetajte nakon kiše mokrom ulicom 15-ak minuta i udahnite još malo svježeg zraka prije spavanja.

Druženje s kućnim ljubimcem

Dokazano je da druženje s kućnim ljubimcima ima mnoge pozitivne učinke na naš organizam. Snižava povišen krvni tlak, potiče cirkulaciju, pomaže pri borbi s depresijom i općenito uglavnom vrlo pozitivno utječe na raspoloženje vlasnika životinje. Stoga – pomilujte svog psa ili mačku prije spavanja i priuštite si nekoliko minuta samo za sebe i svog ljubimca. Radost i spokoj koji ćete osjetiti pomoći će vam da lakše usnete već za 10 minuta.

Komentiranje je zaključano.

5-jednostavnih-trikova-za-laki-san-ndash-jgl-obitelj