10 stvari koje morate ponijeti na skijanje

Sezona skijanja u punome je jeku pa vam donosimo popis onoga bez čega se ne biste smjeli prepustiti uživanju na snijegu.

Dodatna zimska oprema

Ako na skijanje putujete automobilom, ne biste smjeli krenuti bez dodatne zimske opreme: lanaca, lopatice za skidanje leda i antifriza. Treba biti spreman za nenadane promjene vremena.

Preparati za sprječavanje mučnine

Ponesite sa sobom pripravke koji mogu smanjiti simptome mučnine tijekom vožnje, posebno ako putujete s djecom. Tablete Dramina dostupne su u svim ljekarnama i mogu se nabaviti bez liječničkoga recepta.

Pripravci protiv prehlade 

Nabavite i različite pripravke koji mogu pomoći u olakšavanju simptoma prehlade, kao što su preparati iz linije Aqua Maris. U žaru sanjkanja, grudanja i skijanja lako se prehladiti.

Krema za sunčanje 

Trebat će vam i neki artikli netipični za ovo doba godine, poput kreme za sunčanje. Odbljesak zimskoga sunca od snježne površine jednako je opasan kao i onaj od vodene površine ljeti te može uzrokovati opekline na licu.

Sunčane naočale

Iz istoga razloga potrebno je zaštiti i oči pa svakako ponesite sunčane naočale.

Polica putnog osiguranja

Lomovi, uganuća i slične ozljede na skijalištima nisu rijetkost. Ako je već nemate, prije odlaska na skijalište svakako ugovorite policu putnog osiguranja.

Krema za ruke

Tijekom skijanja koža je izložena i niskim temperaturama koje uzrokuju njezino isušivanje i pucanje. Kvalitetna krema za ruke bit će vam od velike pomoći u tom slučaju.

Balzam za usne

Na hladnoću su posebno osjetljive usne, stoga obvezno ponesite i hranjivi balzam za usne.

Topla kapa

U predasima od skijanja po snježnim padinama, lijepo je i prošetati odmaralištem. Zaštitite svoju glavu i tada, i to kvalitetnom, toplom kapom.

Kvalitetna skijaška oprema

Ako ponesete dobre skije, pancerice, kacigu, skijaško odijelo i rukavice, učinit ćete velik dio prethodnih artikala nepotrebnim. Stoga, ne štedite na skijaškoj opremi, ona je preduvjet ugodno provedenoga skijanja.

Komentiranje je zaključano.

Prethodni članak
Divovi Patagonije
Sljedeći članak
Intolerancija na hranu
10-stvari-koje-morate-ponijeti-na-skijanje-ndash-jgl-obitelj