Zabavan vikend: filmski klasici za cijelu obitelj

Želite li provesti ugodan i zabavan vikend s cijelom obitelji, nekoliko dobrih filmova možda je upravo ono što vam treba. Napravite hrpu kokica, poredajte se na kauč i uživajte u klasicima koje vam preporučujemo.

Kad pričamo o filmovima za cijelu obitelj, jedan se klasik osamdesetih sam nameće: “Goonies”. Pustolovina u koju se klinci iz maloga obalnoga grada upuste u potrazi za izgubljenim gusarskim blagom uspješno odolijeva zubu vremena te je i danas jednako zabavna svim naraštajima, kao nekoć.

Kad već spominjemo bezvremenske klasike, tu su i Muppeti!

Kad već spominjemo bezvremenske klasike, tu su i Muppeti! Samo s njima možete provesti cijeli jedan vikend, bilo da gledate njihov filmski debi iz 1979. godine, povratak u kina 2011. ili adaptacije književnih klasika kao što su “Muppet Christmas Carol” i “Muppet Treasure Island”.

Mačevanje, divovi, zli princ, prelijepa princeza – kako vam zvuči? “Princeza nevjesta” je znanstveno-fantastični klasik i izvrstan odabir za obiteljsko gledanje. Ima sve – od pustolovine i humora, do nezamislivih opasnosti i golemih glodavaca. I da, pokojeg poljupca.

Pixar je izgradio karijeru na animiranim filmovima za cijelu obitelj, a posebnu preporuku zaslužuju “Wall-E”, topla i dirljiva priča o posljednjem malom robotu na Zemlji, “U mojoj glavi” koji na zanimljiv i zabavan način predočava emocije u nama, “Čudovišta iz ormara” koja će vas ne samo zabaviti, nego možda i odagnati strahove vaših najmlađih, te “Izbavitelji” koji uspješno isprepliću superjunačku pustolovinu sa svakodnevnim obiteljskim problemima.

I na kraju, Disney, čiji su filmovi spoj predivne klasične animacije i priče, a u kojima pripadnici svih naraštaja mogu pronaći ponešto za sebe. “Sto i jedan dalmatinac”“Uspavana ljepotica”“Ljepotica i zvijer”“Kralj lavova”“Mulan, Emperor’s New Groove” i “Atlantis” samo su neki od mnogih koji zavrjeđuju vašu pozornost, a od novijih, računalno-animiranih uradaka, svakako pogledajte “Zootopiju” i “Moanu”.

Komentiranje je zaključano.