Trikovi za zdraviju kožu lica

Lice je naš prozor u svijet: njime se svijetu predstavljamo i ono je najizloženiji dio našega tijela. Zato se o koži lica uvijek treba dobro, nježno i valjano brinuti.

Hidratacija je važna!

Svakako, ali dobra, hranjiva hidratantna krema nije sve! Hidratizirati kožu trebamo izvana, ali i iznutra – onih slavnih osam čaša vode stručnjaci ne savjetuju samo onima koji žele smršavjeti. Suvremeni način života prepun je stresnih situacija, premalo kretanja i kaosa u dnevnom prehrambenom rasporedu. Jedna od posljedica je da katkad uopće nismo svjesni činjenice da smo žedni. I tako tjednima, a to nam se itekako vidi na licu! Osim obične vode, u hidraciji će svakako pomoći i voće – breskve, lubenice, grožđe… A ljeto je upravo stvoreno za obilje sočnoga voća i povrća – iskoristite ga!

Losos i tuna osobito su bogate omega-3 masnim kiselinama, ali i orašasti plodovi pa te namirnice svakako uvrstite u svoju prehranu dva do tri puta tjedno jer će vam doslovno preporoditi i pomladiti kožu!

Jedite zdravo!

Iza zdrave kože stoji i – masnoća! Stoga, bacite se na ribu bogatu omega-3 masnim kiselinama jer one čuvaju elastičnost kože, pomažu i kod ekcema te sprječavaju upale kože koje dovode do stvaranja bora. Losos i tuna osobito su bogate omega-3 masnim kiselinama, ali i orašasti plodovi pa te namirnice svakako uvrstite u svoju prehranu dva do tri puta tjedno jer će vam doslovno preporoditi i pomladiti kožu!

Čuvajte se sunca!

Da sunce uzrokuje nastanak bora, znaju već svi, a za one koji u to još sumnjaju pregled fotografija Roberta Redforda i Clinta Eastwooda sada i nekad trebao bi biti obvezni dio inforrmiranja o njezi kože lica i štetnom utjecaju sunca. Suprotno uvriježenome vjerovanju, UV zračenje nije najjače kad smo u blizini mora i bazena, nego na samom početku ljeta, kad većina još i ne pomišlja na more i praznike, nego se nepromišljeno izlaže prvim, još nimalo vrućim a tako prekrasno ugodnim sunčanim zrakama. U svoju rutinu dnevne njege lica već od svibnja lagano uvedite preparate sa UV zaštitom, a na moru se nemojte sramiti šešira sa širokim obodima!

Držite se svoje rutine!

Redovito čistite i hranite kožu svoga lica! Koji god tip kože imate, upotrebljavali najskuplju moguću kremu ili macerat vlastitim rukama uzgojenoga smilja u bademovu ulju, to vam neće pomoći ako se ne držite rutine! S godinama ćete je svakako mijenjati, no lice će vam biti zahvalno svaki put kad ne prekočite kasnonoćno skidanje šminke. Istraživanja pokazuju da čak 50 posto žena to ne čini! Glatka, zdrava koža svako jutro nakon buđenja posljedica je nježnog odstranjivanja sve prašine i prljavštine koju naš najizloženiji komad tijela sakupi tijekom dana, čak i kad niste našminkani.

Spavajte koliko vam treba!

Nisu samo kava u kasne sate, brige i stres zaslužni za loš san. I neskinuta šminka, pokazala su istraživanja, utječe na kvalitetu sna. Da se ne biste budili s tamnim krugovima ispod očiju, skidajte šminku prije spavanja. Osim toga, svaki dan obvezno barem pola sata prošetajte. Ne samo da će vam fizička aktivnosti pomoći da bolje spavate, nego će vam aerobna vježba nahraniti kožu kisikom i učiniti je sjajnijom.

Komentiranje je zaključano.