Trikovi za blistav pogled

Jeste li čuli onu staru poslovicu “oči su ogledalo duše”? Kako bi vaš pogled uvijek bio bistar i sjajan, potrebno je pridržavati se određenih pravila i brinuti se o zdravlju očiju! To je osobito važno zimi kada su crvenilo i infekcije očiju češće, a pomoći vam mogu brojna kratkoročna rješenja koja će smanjiti nelagodu.

Ako patite od natečenih i umornih očiju, postoje jednostavna rješenja kojima sami sebi možete pomoći. Natopite ručnik u toploj vodi s kamilicom te ga smjestite na područje oko očiju, no nemojte pretjerati s temperaturom vode jer je riječ o izuzetno osjetljivoj koži. Ako topli oblog ne daje željene rezultate, možete pokušati i s hladnim oblozima. Postupak je isti, ručnik ostavite desetak minuta na području očiju te ćete ubrzo moći primijetiti lagano poboljšanje.

Prevelika konzumacija masnoća i šećera može rezultirati crvenilom i žutim tonovima bjeloočnica.

Za smanjenje crvenila i iritacije očiju može vam pomoći i gel aloe vere. Iscijedite gel s lista aloe vere te ga nanesite na područje oko očiju. Umasiravajte ga 5 minuta dok se potpuno ne upije i ostavite da djeluje 20 minuta. Nakon toga lice isperite čistom vodom i uživajte u instant efektu! Osim aloe vere, u održavanju blistavosti vaših očiju u pomoć će priskočiti i mrkva. Bogata vitaminima C i A, pravi je adut koji jednostavno možete ukomponirati u svoj plan prehrane.

Kako biste osigurali besprijekoran ten, smanjite konzumaciju alkohola i kofeina jer, osim neuravnoteženog tempa spavanja, oba navedena sastojka mogu rezultirati dehidracijom te crvenilom i natečenošću očiju. Ako razlog natečenosti očiju ne prepoznajete u navedenim simptomima, možda patite od onih koji su posljedica iritacije od dima, prašine, vjetra, klorirane vode, svjetlosti ili pak alergijske reakcije. U tom slučaju, rješenje možete potražiti u Viset kapima za oči namijenjenima uklanjanju crvenila i dekongestiji sluznice oka.

Kod iziritiranih očiju kao posljedice povijesti teške bolesti, gubitka vida, osjećaja boli ili ozljede glave, važno je potražiti stručnu pomoć. Oči su izuzetno osjetljiv organ pa se, ako iritacija i neugodnosti potraju dulje ili se pojave određene komplikacije, nužno obratiti liječniku!

Komentiranje je zaključano.