Njega kože zimi

Naša koža nas svakodnevno brani od štetnih vanjskih utjecaja, a zimi je, zbog niskih temperatura i vjetra, dodatno opterećena. A kada zimskim uvjetima dodamo izlaganje štetnim djelovanjima sunca, rezultat su zimske aktivnosti, uživancija za cijelu obitelj, ali ne i za vašu kožu.

Nakon što ste dan proveli na hladnoći i u zatvorenim prostorima sa suhim zrakom, koži je potrebna posebna njega kako bi se njezine funkcije vratile u ravnotežu. Hidratacija je kamen temeljac zdrave kože, a vaše lice, vrat, ruke pa i pete i koljena žude za hidratacijom tijekom zimskih mjeseci. Međutim, na zimskim aktivnostima, posebice skijanju, postoji dodatna opasnost koju skijaši često zanemaruju: sunce. Naime, poznata je činjenica da UV zračenje može biti jednako intenzivno na vrhu snježne planine kao i na pješčanoj plaži usred ljeta, stoga oprez!

Idealna rutina sastojala bi se od hidratantne noćne kreme koja štiti kožu od isušivanja. Adrience Oligosource intenzivna bogata krema pružit će vam svu potrebnu njegu. Za jutro, izaberite Adrience Oligosource zaštitnu njegu SPF 20, koja obnavlja razinu vlage i minerala u koži, a i štiti od štetnih zračenja zahvaljujući UVA i UVB filtrima, tako da ste osigurani. Dodatnu pažnju usmjerite na njegu kože vaših mališana. Djeci treba nanijeti deblji sloj kreme s visokim zaštitnim faktorom, namijenjene isključivo dječjoj koži i to minimalno 30 minuta prije izlaska na snijeg. Ne zaboravite nanijeti kremu i na uške, a na usne labelo sa zaštitnim faktorom. U torbi se svakako treba naći i krema za eventualne teže slučajeve raspucale i suhe kože. Pantexol krema za lice djeluje brzo i obnavlja oštećeni površinski sloj kože, održavajući optimalnu vlagu. Za suhu i raspucanu kožu peta i laktova preporučujemo Holyplant balzam s nevenom, univerzalnim sredstvom za rješavanje svih problema kože.

Ne zaboravite na njegu kože zimi, a posebno se pazite sunca na skijanju. Njegovana koža uvijek je poželjnija od crvenog lica s krugovima oko očiju na mjestu gdje su bile naočale.

Komentiranje je zaključano.

Prethodni članak
Intimna njega
Sljedeći članak
Njega kože ruku
njega-koe-zimi-ndash-jgl-obitelj