Kako se ujutro što lakše razbuditi?

Možda je to samo zato što ne volimo ponedjeljke, ili jer smo noć prije zaružili, ali nekih nam se jutara jednostavno teško razbuditi i prihvatiti da je pred nama novi radni dan, u kojemu moramo normalno funkcionirati i na poslu i kod kuće. Evo nekoliko trikova kako se brže razbuditi.

Ono što nam inače ne da spavati, u ovakvom je slučaju dobrodošlo – glasna glazba. Namjestite na svom mobilnom telefonu ili glazbenoj liniji živahnu muziku koja će vam pomoći da se vaša osjetila brže razbude. Osim toga, uz omiljenu glazbu osjećat ćete se ne samo razbuđenije, nego i ugodnije te se bolje volje suočiti sa svojim dnevnim obvezama.

Poneseni ugodnom glazbom otplešite do kupaonice. Postoji izreka koja kaže da “ništa ne vraća u život kao hladan tuš”. Čak i kad nije metaforička, ta rečenica označava istinu. Jutarnje tuširanje malo hladnijom vodom pomoći će vam da se razbudite, a hidracija tijela imat će povoljan učinak na vaš organizam. Ta je metoda posebno djelotvorna ako ste noć prije popili koju čašicu previše jer ublažava simptome dehidracije tijela izazvane alkoholom.

Za dobar početak dana i brže razbuđivanje dobra je i navika jutarnje tjelovježbe.

Za dobar početak dana i brže razbuđivanje dobra je i navika jutarnje tjelovježbe. Čak i samo malo trčanja ili nekoliko čučnjeva ili trbušnjaka potaknut će cirkulaciju u vašem tijelu, odnosno pojačati protok kisika prema vašem uspavanom živčanom sustavu koji će se tako brže pripremiti za nadolazeći dan. Ako još nakon takve tjelovježbe odlučite isprobati naputak s hladnim tuširanjem uz omiljenu glazbu, uspjeh je zajamčen.

Početak svakog dana trebao bi činiti i zdrav i slastan doručak, koji također može imati znatnu ulogu u vašem nastojanju da se brže razbudite. Uključite u njega zdrave šećere, kao što su cijeđeni voćni sokovi i vašim tijelom brže će prokolati potrebna energija.

I za kraj, prije samog odlaska iz stana, oživite još i svoje osjetilo mirisa: nakapajte nekoliko kapi omiljenog mirisa na svoj šal i nakon nekoliko koraka bit ćete potpuno spremni za novi dan, uživajući u divnome mirisu oko sebe.

Komentiranje je zaključano.

kako-se-ujutro-to-lake-razbuditi-ndash-jgl-obitelj