Kako pravilno nanijeti rumenilo prema obliku lica?

Šminka vam, ako je znate pravilno koristiti, može pripomoći da postignete lijep ten prirodnoga i svježeg izgleda, čak i onih dana kada ste potpuno iscrpljeni i neispavani.

Kao jedna od najzahtjevnijih, ali i najefektnijih radnji pri šminkanju, pokazala se ona nanošenja rumenila. Kako pogoditi boju, količinu i mjesto nanošenja da ne biste izgledali zajapureno, saznajte u sljedećim redovima. Premda se naziva rumenilo, njegova uloga nije da licu pruži zajapuren, crven izgled, nego da u kombinaciji s drugim make-up preparatima, kao što su bronzer i illuminator, lijepo naglasi crte lica.

Budući da rumenilo igra važnu ulogu u konturiranju lica, posebnu pozornost valja posvetiti dijelu lica na koji ćete ga nanijeti kako bi ono u potpunosti ispunilo svoju svrhu u uljepšavanju vašega lica.

Rumenilo dolazi u četiri različite teksture, a ovisno o tome imate li masnu ili suhu kožu, izabrat ćete rumenilo u kamenu ili u kremi. Ono u kamenu apsorbirat će dio masnoće iz masne kože, a rumenilo u kremi bolje će prionuti uz suhu kožu. Rumenilo u gelu ili tušu prikladno je za oba tipa kože. Kada je potrebno odabrati boju rumenila, vizažisti predlažu da u svrhu odabira prave boje najprije odradite lagani trening koji će vas zagrijati i izazvati prirodno rumenilo vaših obraza, a onda sukladno tome izaberete i boju rumenila koje ćete nanositi u sklopu vaše dnevne rutine šminkanja.

Uloga šminkanja, a posebno nanošenja rumenila, je da u konačnici izgledate svježe, nikako pretjerano crveno ili čak ciglasto. Zato se svjetlijoj i mlađoj koži preporučuju nježnije, ružičaste nijanse rumenila, a žene u zrelijim godinama trebale bi koristiti rumenila u nijansama breskve kako bi kožu učinile svjetlijom i svježom jer ružičasta na zrelijoj koži često djeluje umjetno, čak i pepeljasto. Ženama s tamnijom, gotovo maslinastom puti najbolje pristaju tamnije, bakrene ili čak nijanse u boji cimeta.

Budući da rumenilo igra važnu ulogu u konturiranju lica, posebnu pozornost valja posvetiti dijelu lica na koji ćete ga nanijeti kako bi ono u potpunosti ispunilo svoju svrhu u uljepšavanju vašega lica. Stoga, ako imate izduženo, pomalo duguljasto lice, posebno je važno naglasiti vrh jagodica. Nabacite osmijeh (jer su tada jagodice najizraženije) te rumenilo počnite nanositi od vrha jagodica laganim, ravnim potezima prema ušima. Tako ćete “skratiti” svoje lice, odnosno dati mu širinu. Ako vas pak krasi lice suprotnoga oblika – ovalno, rumenilo je također potrebno nanositi od jagodica prema ušima, ali pokreti nisu ravni, već je sloj rumenila potrebno proširiti u smjeru sljepoočnica. Četvrtasto lice najčešće podrazumijeva izraženije čeljusne kosti i snažne crte lica koje je potrebno ublažiti. Stoga se u takvim slučajevima rumenilo ne nanosi na jagodice jer bi ih se tako dodatno naglasilo, nego ispod njih, na sredini lica (nikako ne preblizu nosa).

Kod srcolikoga oblika lica rumenilo se nanosi ispod jagodica pa prema ušima. U slučaju okrugloga lica rumenilo treba nanijeti tako da ga vizualno izduži, stoga se nanosi preko cijelih jagodica pa sve do ušiju. Kod izrazito okrugloga lica, taj potez može počinjati već kod usana i protezati se preko jagodica cijelim licem sve do uha. Tako se licu dodaje oštrina koja vizualno mijenja njegov oblik tako da ga produžuje. Ipak, kod takvoga tipa lica treba pripaziti pri izboru rumenila jer ona mat nijansi, kao i ona sa svjetlucavim česticama, mogu ga dodatno proširiti.

Komentiranje je zaključano.

Sljedeći članak
Zimska njega tijela
kako-pravilno-nanijeti-rumenilo-prema-obliku-lica-ndash-jgl-obitelj