Kako ispravno skinuti šminku s lica

Do lijepog tena dijeli vas tek nekoliko koraka! Zlatno pravilo njege nalaže da se šminka obvezno mora skinuti s lica prije spavanja kako bi se koža tijekom noći uspješno regenerirala i upila sve hranjive sastojke iz krema i seruma koji se nanesu na lice.

Proces skidanja šminke najbolje je početi uklanjanjem kozmetike s očiju, osobito ako je riječ o vodootpornoj maskari i pigmentiranim sjenilima. Na blazinicu je dovoljno staviti nekoliko kapi preparata, poželjno na bazi ulja kako biste lakše odstranili maskaru i sjenilo. Nježnim kružnim pokretima make-up bi se trebao s kapka prebaciti na blazinicu. Ako nije riječ o teškom make-upu, dovoljno je koristiti micelarnu otopinu ili mlijeko za skidanje šminke.

Sljedeći korak je skidanje šminke s ostatka lica. Ako volite jednostavnost, vlažne maramice idealno su rješenje. Vlažne maramice Holyplant za skidanje šminke s hijaluronom sadrže, naravno, hijaluron, a taj dragocjeni sastojak, osim što čisti kožu, i pomlađuje je te hidrira. Ako vam je koža miješana do masna, najbolje rezultate dobit ćete upotrebom gelova za skidanje šminke. Suha pak koža bolje podnosi bogatija mlijeka za lice ili različita ulja poput kokosova i bademova.

Nemojte zaboraviti vrat! Uklanjanje make-upa s tog dijela tijela izuzetno je bitno. Ne želite valjda uokolo hodati sa zaprljanim vratom i naslagama make-upa te se izložiti eventualnim upalnim procesima na tom osjetljivom području!?

Ako koristite odstranjivač šminke, nemojte zaboraviti umiti lice u mlakoj vodi ili nanijeti micelarnu otopinu na blazinicu i proći po licu kao završni korak.

Kako bi se lice tijekom noći obnovilo, prije ovlažujuće kreme, nanesite Holyplantov hijaluronski serum koji će osigurati koži brzu i učinkovitu rehidraciju i trenutačni učinak podizanja tonusa. Koža će disati tijekom spavanja te ujutro ponovno biti spremna za nanošenje make-upa.

Komentiranje je zaključano.

kako-ispravno-skinuti-minku-s-lica-ndash-jgl-obitelj