Čišćenje organizma od nakupljenih toksina

Kao posljedica blagdanskog pretjerivanja nije rijetkost pojava različitih poremećaja u probavnom sustavu, osjećaj nadutosti, manjak energije i glavobolja. Kako biste se što brže vratili u svoje uobičajeno stanje, potrebno je pristupiti detoksikaciji organizma.

Čišćenje organizma od toksina pomaže nam da iz tijela izbacimo nakupljene štetne tvari koje mogu negativno utjecati na naše zdravlje, kondiciju i opće psihofizičko stanje. Detoksikacija podrazumijeva da osoba koja želi pristupiti čišćenju organizma privremeno znatno promijeni prehranu, tj. da pomoću različitih prirodnih napitaka pripomogne svome organizmu u oslobađanju od nakupljenih toksina.

Takvi napici trebali bi biti pripravljeni od namirnica koje potiču organizam na češće mokrenje kako bi se izlučili nakupljeni toksini, ali nužno je i da sadrže dovoljno hranjivih tvari kako bi i tijekom detoksikacije tijelo dobilo sve sastojke potrebne za nesmetan rad. Stoga je voće veoma važan sastojak takvih napitaka, a dobro ga je kombinirati s povrćem.

Najbolje je piti običnu vodu, no, ako vam se ispijanje povećih količina vode čini monotonim, možete konzumirati i biljne čajeve  zaslađene medom ili stevijom.

Tijelo se od raznih toksina čisti i tjelovježbom: vježbanje potiče rad znojnih žlijezda, a znojenjem također izbacujemo iz tijela štetne tvari. Ipak, ako nikako niste skloni vježbanju jer nikad niste bili sportski tip, razmislite o odlasku u saunu jer je i ta metoda odavno poznata kao izvrstan način oslobađanja organizma od viška tekućine, masti i raznih štetnih tvari.

Tijekom boravka u sauni i vježbanja važno je nadoknađivati izgubljenu tekućinu, odnosno ostati hidriran. Međutim, to nikako nemojte činiti pomoću onih slatkih, energetskih napitaka koji vam možda padaju napamet. Najbolje je piti običnu vodu, no, ako vam se ispijanje povećih količina vode čini monotonim, možete konzumirati i biljne čajeve  zaslađene medom ili stevijom.

Važno je imati na umu da uspješna detoksikacija počiva na tri osnovna principa: trenutačnom prestanku unosa štetnih tvari, pojačanom izlučivanju toksina te unošenju zdravih napitaka i namirnica koji potiču čišćenje organizma i hidraciju tijela. Nepridržavanjem nekoga od tih načela tijekom razdoblja detoksikacije, rezultati će biti znatno slabiji, a cijeli proces gotovo uzaludan.

U oporavku organizma, a posebno probave od teške blagdanske hrane mogu vam pomoći i razni pripravci koje možete nabaviti u obližnoj ljekarni, čak i bez recepta, poput probiotika Prolife VIS, koji također potiče izlučivanje štetnih sastojaka iz našeg organizma.

Komentiranje je zaključano.

ienje-organizma-od-nakupljenih-toksina-ndash-jgl-obitelj